הצבר

צמח העתיד לתזונה בריאה, להתמודדות עם השמנת היתר ומחלת הסוכרת. 

צמח הצבר  האורגני, כפי שהסתמן במחקרים מעבדתיים בבעלי חיים ובמחקרים קליניים רבים בבני אדם, עשוי לסייע בצריכתו במסגרת דיאטה מאוזנת בטיפול בסוכרת, עודף כולסטרול בדם, השמנת יתר, כאב, כיבי כיבה ואף חמרמורת, עצירות. כמו גם הוא בעל תכונות אנטיביוטיות אנטי ויראליים, לצד היותו בעל פעילות אנטי סרטנית.

פרי הצבר  אינו חומצי מקורב PH 6. בתוך כך, צמח הצבר הוא בעל מאפיינים תזונתיים מצוינים לאור היותו עשיר בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון שונים וקרוטנואידים, כאשר יש בו התכונות המאפשרות בצריכה נכונה למלא כמעט כל דרישה תזונתית לגוף האדם.

 

 

 

 

עלות יצור חומר הגלם

עלות יצור חומר הגלם לתעשיית המזון, נמוכה, בעוד היא שוות ערך לחומרי הגלם המסורתיים, אף לחלק מהתעשיות, באיכות גבוה יותר.

הצבר החדש [פרי וירק],אמור להיות רכיב מזון מרכזי לאכילה יום יומית, לאוכלוסיה הסובלת מהשמנת יתר, ילדים, האוכלוסייה המתבגרת ואוכלוסיית הסוכרתיים.

הצבר החדש בעל תכונות שצפוי שיאכל כמזון איכות בסיסי, עד כדי היותו אחוזים שלמים מהרכב מנת המזון הנצרכת של אוכלוסיית העולם.

ל"צברי אורלי" יח' מחקר ופיתוח לתחומי תעשיית המזון.

 המוצרים שאנו פיתחנו כוללים: קונפיטורות ומחיות. גלידות, מעדני חלב, חמוצים, סלטים, מיצים, ענפים קפואים לבישול, פלפ' ענפים, פלפ' פירות. לחם, חטיפי בוקר ומאפים. תוספים בעלי תכונות בריאות [לנטרול השמנת יתר וסוכרתים] לתעשיות המזון, הבשר והחלב.

הצבר החדש אינרטי בטעמו, ניתן לגוון טעמיו ללא מגבלה. הוא בעל תכונות פיזיולוגיות ייחודיות לשילובו בתעשיית המזון.

הצבר החדש, עונה לצרכי השוק העולמי, בהיותו, גידול אקולוגי, שאינו זקוק לריסוסים בחומרי הדברה וקוטלי עשבים המזהמים מי התהום. יכולת יצור הביאו- מסה שלו טובה פי כמה מגידולים מקובלים. כן צריכת המים שלו קטנה בעשרות אחוזים, מגידולים מקובלים. מהבחינה האגרוטכנית, ניתן לגדלו באזורים אקלימים רבים בעולם, לטעת בשטחים נרחבים כתחליף ואו תוספת לגידולים מסורתיים, בהשקיית עזר ואו אף בגידול בעל.

חוות צברי אורלי

בחוות צברי אורלי שברמת הנגב גדלים 1100 דונם של זני פטנט ,צבר אדום, סגול, צהוב וכתום חדשים, ייחודיים, בקנה מידה עולמי.

הזנים פותחו במשך 17 שנים בישראל, החל משנת 1975 באמצעות טכניקות ישום אגרו טכניות ומחקר מקיף בתחום טכנולוגית המזון ,הם נושאי העיסוק המחקרי המתנהל ע"י המיזם, החל משנת 1990. 

זני הצבר: טיפוסי מכלוא בהם שולבו התכונות הטובות של מגוון זני (אפונטיה) צבר מדרום אמריקה ומקסיקו הבסיס הוא אופונטיה פיקוס אינדיקה בתוספת המטען הגנטי. הפרי (טונס) והענפים (נופל) הם ייחודים והאיכותיים ביותר בעולם וגדלים אורגנית ללא כימיקלים וחומרי הדברה בחוות ענק ברמת הנגב. [כביש 204 מדימונה לירוחם]. הזנים החדשים פותחו להיות בסיס יצור חומרי גלם לתעשיות המזון והבריאות.

פרי וירק טרי למאכל יומיומי.  המטעים מניבים פרי וענפים ירוקים לאורך כל חודשי השנה.

 

0